donderdag 19 maart 2020

WIJ ETEN HIER GEEN KLASGENOOTJES !

Op 9 maart startte juf Michèle, studente 2de jaar kleuteronderwijs, in onze klas haar stage. Er werd gewerkt rond het prentenboek 'Wij eten hier geen klasgenootjes'.



In kleine groepjes deed juf Michelle een waarneming rond boeken. Er waren verschillende boeken: oude, nieuwe, strips, prentenboeken, leesboeken, ... Ze mochten erin kijken, eraan voelen, eraan ruiken, ...

De boekenhoek werd gezelliger gemaakt en dat vonden de kleuters ook heel leuk.


In de bewegingshoek konden ze spelen met dinovoeten gemaakt van schoenen.


Aan de oranje tafel kregen de kleuters een specifieke kleuropdracht. De essentie van het prentenboek van het thema is anders zijn/uniek zijn. De kleuters kregen 2 dezelfde figuren van het verhaal op een blad en ze moesten ervoor zorgen dat ze elk uniek waren. Ze moesten dus elk verschillende ingekleurd zijn.


Aan de paarse tafel kon een memory gespeeld worden waarvan de prenten elk unieke gezinssituaties waren.


Aan de knutseltafel werd verf in zakjes gedaan en konden de kleuters dit mengen en zien welke nieuwe kleuren zichtbaar werden.



In de winkel konden de kleuters verkleedkledij vinden passend bij het themaverhaal.


In de zandtafel kon met dino's gespeeld worden.




In de letterhoek werkten de kleuters samen om het themaverhaal na te maken. Ze tekenden elke prent van het verhaal na naar hun eigen kunnen.


Een andere opdracht aan de knutseltafel was het boetseren van een dino.


Aan de computer kon het themaverhaal beluisterd worden en konden er spelletjes rond gespeeld worden.





Emma was meerdere dagen bezig om een puzzel van 300 stukken te maken. Het was de laatste puzzel uit onze puzzelkast. Daarmee werd zij onze eerste puzzelkampioen van onze klas. Daarvoor schminkte ik ook een puzzelstukje op haar wang. Goed gedaan, Emma !


Het themaverhaal werd nogmaals verteld met een schaduwspel. Hier was de aandacht groot !




Het schaduwspel konden ze zelf naspelen aan de bruine tafel.



Op vrijdag werden enkele groepsfoto's getrokken als afscheid. Jammergenoeg kon juf Michèle haar stage van 2 weken niet helemaal uitvoeren door de coronacrisis. Toch een dikke DANKJEWEL voor juf Michèle haar inzet en leuke activiteiten in onze klas !!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

DIPLOMA-UITREIKING

 Onze kleuters van de 3de kleuterklas werden tijdens de laatste schooldag ook nog even in de kijker gezet. Zij hadden namelijk hun laatste d...