woensdag 18 maart 2020

THEMALOZE WEEK

Na de krokusvakantie was er eerst weer een themaloze week. Veel foto's zijn er niet van maar dit spelletje vonden de kleuters heel leuk. Vandaar dat ik het even wou vermelden op de blog.

Rijmen is niet voor elke kleuter even gemakkelijk. Vandaar dat we regelmatig spelletjes spelen om de kleuters hierin te oefenen. Hello Kitty speelde tegen Kikker. Kikker vertegenwoordigde de hele klas. Ze begonnen allebei op hetzelfde hoekje. Een kleuter gooit met de dobbelsteen waarin prentjes zitten. Een prentje komt bovenaan te liggen bijvoorbeeld kip. De kleuter die gooide probeert ook een passend rijmwoord te vinden. Rijmt het? Dan mag Kikker 2 stappen vooruit. Rijmt het niet? Dan mag Hello Kitty 1 stap vooruit. Ze moeten zo om het eerst het speelbord 1 toertje rondgegaan zijn tot bij het beginpunt.

Ik merkte dat dit goed ging dus werd het wat spannender gemaakt. Bij een juist rijmwoord mocht Kikker 1 stap vooruit. Bij een verkeerd rijmwoord mocht Hello Kitty 2 stappen vooruit. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

DIPLOMA-UITREIKING

 Onze kleuters van de 3de kleuterklas werden tijdens de laatste schooldag ook nog even in de kijker gezet. Zij hadden namelijk hun laatste d...