maandag 12 juli 2021

SPORTDAG

 Zoals elk jaar zorgt onze turnjuf Lies ook voor een keileuke sportdag. Dit jaar was dit niet anders. We moesten last minute het programma wel wat veranderen door het regenweer maar het was zeker niet minder leuk!

De hele dag deden we activiteiten in een doorschuifsysteem. Elke klas werd in 2 groepen verdeeld. 1 groep ging mee met de klasjuf, de andere groep ging mee met een andere juf die kwam helpen. In de turnzaal stond een springkasteel!






Er kon ook een gooispel gespeeld worden met touwtjes met houten balletjes aan.




De kleuters konden klimmen en klauteren over de grote blokken.










Op de bank kon een kussengevecht gehouden worden. De eerste kleuter die naast de bank stapte was verloren.









Op de speelplaats kon gevoetbald worden, met een zweefvliegtuigje gespeeld worden, gegooid worden met zachte ballen, met badmintonraketten gespeeld worden, ...







In de esplanade speelden we stoeispelen. Bij zo'n spelletjes ontdekken de kleuters de basis van worstelen, judo, ... Als eerste oefening zaten de kleuters op handen en knieën voor elkaar en bij het startsignaal moesten ze elkaar proberen te laten omvallen door te trekken en te duwen naar elkaar.


Bij de tweede oefening gebruikten we dezelfde opstelling maar 1 van de 2 kleuters had een bal bij zich die ze moesten beschermen. De andere kleuters probeerde die bal af te nemen.





Bij de laatste oefening ging de ene kleuter bovenop de andere kleuter liggen. Bij het startsignaal probeert de onderste kleuter zichzelf te bevrijden van de bovenste kleuter. De kleuter bovenaan probeert dit natuurlijk te verhinderen.


In onze eigen klas gingen we hetzelfde dansen als de filmpjes op het grote scherm.





Daarna even tijd voor de jongens om uit te rusten. De meisjes dansen deze keer alleen. Wat later wisselden we dit om.



Dan schoven we door naar de stoelendans!




Beneden de esplanade deden we parachutespelletjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

DIPLOMA-UITREIKING

 Onze kleuters van de 3de kleuterklas werden tijdens de laatste schooldag ook nog even in de kijker gezet. Zij hadden namelijk hun laatste d...