maandag 3 februari 2020

THEMALOZE WEEK

Na de vakantie startten we uit goeie gewoonte steeds met een themaloze week. Zo hebben wij als leerkracht de kans om losse activiteiten vanuit de kleuters hun idee eens te laten doorgaan en om nog ontbrekende observaties uit te voeren.

Als fijnmotorische oefening werkten we met de hele klas samen aan 2 kleine diamond paintings. Het enthousiasme was groot bij sommige kleuters!



In de letterhoek konden letters geboetseerd worden met plasticine naar de grootte van de cirkel waarin ze moesten passen.


In de boekenhoek werd de poppenkast herontdekt.


Aan de oranje tafel tekende elke kleuter zichzelf kijkend naar vuurwerk in de lucht.







Er kon nog even verder met de verkeedkledij van Maria, Jozef en de drie koningen gespeeld worden.


In de boekenhoek kwam er een zoekspelletje bij waarbij de kleuters kaartjes met kleine voorwerpen moesten linken aan de fles met rijst waarin dezelfde spulletjes verstopt zaten.





Aan het krijtbord kon getekend worden met schilderborstels en water.


Het speelgoed aan de timmertafel werd terug naar de zolder gebracht en nu gingen we aan de slag met echt materiaal. De kleuters leren in onze klas nu een nagel in hout slaan met een echte kleine hamer en zagen met een echte kleine zaag.



In de bewegingshoek beleven de kleuters veel plezier aan het zelf maken van kleine bewegingsparcours.


Maria en Jozef gingen er ook even op bezoek en namen hun hondje mee.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

DIPLOMA-UITREIKING

 Onze kleuters van de 3de kleuterklas werden tijdens de laatste schooldag ook nog even in de kijker gezet. Zij hadden namelijk hun laatste d...